Poly hemddraagtasjes op de rol… Wablief?... bestaat zoiets?

knoopzakjesEen vriend heeft me gevraagd om iets zinnigs te typen over plastic hemddraagtassen. Nu moet u weten toen mij dit werd gevraagd had ik geen flauw benul waar dit over ging. Ja zeg nu zelf, een plastic tas is een plastic tasje. Je komt op de Haagse markt en je koopt sinaasappels of zo en ze stoppen het in zo’n wit plastic hemddraagtasje maar dan blijkt bij nadere analyse van een webpagina die dit soort plastic tasjes levert dat het inderdaad de vorm heeft van een shirt. Dus een hemdtasje is hoe het heet.

Bedrukte knoopzakjes


Toen ik zo zat te kijken blijkt dat dit soort hemddraagtasje ook verkrijgbaar is als bedrukte hemddraagtassen en markttasjes die transparant zijn en ik besefte later dat die dingen ook nog op een rol zitten. Nu kwam ik laatst op de Haagse markt en had trek in peren en de slimmerik die me de peren verkocht had het ineens over een peretasje. Waarop ik opmerkte: je kan fruit toch eigenlijk niet in zo’n chemisch kunststof hemdtasje stoppen? Ja ik wist nu hoe het heet. Dat is toch eigenlijk onfris? Waarop de slimmerik me wist te vertellen: Nee meneertje, deze peren hemddraagtassen zijn biologische markttasjes. Ik moest er wel om lachen ‘biologisch plastic’. Het moet toch niet gekker worden. Maar hedendaags moet alles natuurlijk worden, dus wie weet kunnen ze ooit plastic hemddraagtasjes maken die biologisch chemisch zijn vervaardigd en ook afbreekbaar zijn in de natuur.Science fiction schrijvers hebben in het verleden met hun verhalen toekomstbeelden gegenereerd die jaren later ook zich dicht de werkelijkheid benaderen. Dus waarom niet en was deze marktkoopman een verborgen visionair die aan zijn water voelt dat biologische hemddraagtasjes realiteit gaan worden. Het beste wat ik nu kan doen is het hergebruiken bestel hier als ik de peren schil, want dat doe ik altijd. Ik hou niet van die schillen, je weet maar nooit wat er allemaal op zit. Is het geen onkruidverdelgingsmiddel, dan kan het aangetast zijn door de luchtverontreiniging.

Door over dit thema te schrijven ben ik toch weer iets wijzer geworden over het bestaan van de hemdtassen, waar ik in het verleden werkelijk nog nooit een ogenblik over had nagedacht en het naar alle aannemelijkheid ook op zeer korte termijn weer ga vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *